Andròmines

cropped-isotip.jpg

Intercanviem i Convivim és un blog d’Andròmines Associació Social

L’ Associació Social Andròmines és una entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 1993 treballa per un societat més justa i equitativa, mitjançant la lluita i denuncia de l’exclusió social i l’acolliment de persones en situació d’exclusió sociolaboral. És una crida d’atenció i d’intervenció contra l’exclusió.

Existeix per l’exigència social d’atendre i acollir a persones desfavorides, marginades o excloses, les quals tenen greus dificultats per ser reconegudes en la comunitat  per la falta d’acceptació de les diferències i per la seva incapacitat, personal o social, per a accedir a un treball digne.

El seu àmbit de treball és la província de Barcelona, encara que gran part dels serveis es concentren en el Vallès Occidental i al Barcelonès.

Andròmines treballa amb l’objectiu d’acompanyar vers una integració social i laboral a totes aquelles persones que per motius d’edat, gènere, per limitació funcional o per qualsevol raó de tipus social, es troben excloses de mercat laboral ordinari. Per a possibilitar aquest acompanyament Andròmines dissenya i executa programes de capacitació, formació i inserció laboral que s’adeqüen a les necessitats socials dels col·lectius i a la demanda real del mercat de treball.

Com a beneficiaris indirectes trobem als perceptors dels serveis que ofereix Andròmines, com són les administracions públiques i les empreses que contracten els serveis de gestió de residus, així com a les persones i organitzacions on arriben les campanyes d’educació ambiental i a les entitats amb les que realitzem treball en xarxa.

En aquests 19 anys que hem estat treballant, Andròmines ha donat servei a mes de 1.500 persones, i a una mitjana de 5.300 beneficiaris indirectes. El percentatge d’itineraris individuals finalitzats és d’un 90%. Hem recuperat gairebé 13.000 tones de material.

Programes i accions:

En quan atenció social:

Intermediació Laboral pròpia i per mijtà del Projecte Incorpora-Re’incorpora
Tutoria i orientació sociolaboral
Formació laboral i acompanyament al lloc de feina
Alfabetització informàtica.
Alfabetització i dinamització socioeducativa a Centres Penitenciaris.
No vagis a la deriva, programa de NT per a l’escola i la família
Lluita contra l’escletxa digital i oferta formativa (ACTIC)
Centre d’Orientació de Medi Ambient (C.O.M.A):

En quan a residus:
Andròmines és una empresa acreditada pel transport i la gestió de residus per l’Agència de Residus de Catalunya. Transportista autoritzat per l’Agència de Residus de Catalunya. Núm. codi de Transportista T-2342. (codis de residus: grups del 1 al 9, del grup 14 al 21 i el grup 23).
– Recollida de voluminosos a la via pública i a domicili.
– Recollida de paper i destrucció de documents confidencials. Aquest servei ofereix a empreses i institucions un tractament dels seus arxius confidencials d’acord amb la Llei Orgànica 15/1999.
– Recollida de roba per mitjà de contenidors a la via pública.
– Recollida de RAEE (Aparells elèctrics i electrònics)
– Transport i muntatge d’exposicions.
– Buidatge de locals.
– Serveis de transport en general
Gestió de Deixalleries i Mini-deixalleries.
Les botigues de segona mà.
Serveis informàtics: Serveis de renting. Serveis de manteniment d’infraestructura informàtica. Consultoria en Programari lliure.Esborrat de disc dur. Creació de pàgines web.

En reconeixement a la nostra tasca ambiental i social, hem estat guardonats amb:

• 2010 Premi a la trajectòria en la lluita en favor de la inserció laboral, atorgat per Acció Solidària Contra l’Atur amb el suport del Dep. de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
• 2009 Premi Acció Educadora, Ajuntament de Montcada i Reixac per projecte “Navegar o naufragar, Internet a la teva família”.
• 2009 Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha.
• 2008 Premis medi ambient a actuacions de reducció i reciclatge de Residus del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya
• 2008 Premi a “la trajectòria en la reutilització” Entitat del Medi Ambient del Àrea metropolitana de Barcelona dins del marc de la campanya” millor que nou, 100% vell”.
• 2006 Premi d’Excel•lència de les Telecomunicacions en la categoria al desenvolupament sostenible atorgat per COETTC ( 5ªna edició).
• 2006 Premi medi ambient a actuacions de reducció i reciclatge de Residus del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
• 2003 Premi de l’ Institut Català de la Dona “La recuperació del residu tèxtil com a eina”.
• 2002 Premis del Departament de Medi Ambient a les entitats de servei públic i entitats cíviques.
• 2202 2º Premi en la cinquena edició del Premi Josep maria Pinyol d’Acció Solidària pel projecte “ una oportunitat per les persones i una utilitat per els mobles”.
• 2001 Premi de Recollida selectiva i Reducció de residus del Departament de Medi Ambient per desenvolupar campanyes de sensibilització ambiental i per reduir i recuperar residus.
• 1999 Premi de Recollida selectiva i Reducció de residus del Departament de Medi Ambient en la modalitat de millor gestió integral de residus.
• 1998 Menció Honorifica Premi Josep Maria Pinyol d’Acció Solidària pel projecte “ de inserció social i creació de llocs de feina a l’entitat.
• 1998 3er Premi en la segona edició del Premi Josep Maria Pinyol d’Acció Solidària Contra l’atur pel projecte “Nou taller per la reparació de materials diversos”

5 responses to “Andròmines

  1. Retroenllaç: Festa de la Reparació. Porque NO vale más la pena comprar uno nuevo

  2. Retroenllaç: ERRE de Repara: ¡Al rescate de los electrodomésticos!

  3. Retroenllaç: Erre de Repara tu móvil en casa ⋆ La Ecocosmopolita

  4. Retroenllaç: ¡Ven a hacer tu propio robot! ⋆ La Ecocosmopolita

  5. Retroenllaç: Cómo hacer un robot pintor y reciclador. ¡DIY familiar de verano!

Deixa un comentari