Andròmines

Intercanviem i Convivim és un blog d’Andròmines Associació Social

L’ Associació Social Andròmines és una entitat sense ànim de lucre que, des de l’any 1993 treballa per un societat més justa i equitativa, mitjançant la lluita i denuncia de l’exclusió social i l’acolliment de persones en situació d’exclusió sociolaboral. És una crida d’atenció i d’intervenció contra l’exclusió.

Existeix per l’exigència social d’atendre i acollir a persones desfavorides, marginades o excloses, les quals tenen greus dificultats per ser reconegudes en la comunitat  per la falta d’acceptació de les diferències i per la seva incapacitat, personal o social, per a accedir a un treball digne.

El seu àmbit de treball és la província de Barcelona, encara que gran part dels serveis es concentren en el Vallès Occidental i al Barcelonès.

Andròmines treballa amb l’objectiu d’acompanyar vers una integració social i laboral a totes aquelles persones que per motius d’edat, gènere, per limitació funcional o per qualsevol raó de tipus social, es troben excloses de mercat laboral ordinari. Per a possibilitar aquest acompanyament Andròmines dissenya i executa programes de capacitació, formació i inserció laboral que s’adeqüen a les necessitats socials dels col·lectius i a la demanda real del mercat de treball.

Com a beneficiaris indirectes trobem als perceptors dels serveis que ofereix Andròmines, com són les administracions públiques i les empreses que contracten els serveis de gestió de residus, així com a les persones i organitzacions on arriben les campanyes d’educació ambiental i a les entitats amb les que realitzem treball en xarxa.

En aquests 19 anys que hem estat treballant, Andròmines ha donat servei a mes de 1.500 persones, i a una mitjana de 5.300 beneficiaris indirectes. El percentatge d’itineraris individuals finalitzats és d’un 90%. Hem recuperat gairebé 13.000 tones de material.

Programes i accions:

En quan atenció social:

Intermediació Laboral pròpia i per mijtà del Projecte Incorpora-Re’incorpora
Tutoria i orientació sociolaboral
Formació laboral i acompanyament al lloc de feina
Alfabetització informàtica.
Alfabetització i dinamització socioeducativa a Centres Penitenciaris.
No vagis a la deriva, programa de NT per a l’escola i la família
Lluita contra l’escletxa digital i oferta formativa (ACTIC)
Centre d’Orientació de Medi Ambient (C.O.M.A):

En quan a residus:
Andròmines és una empresa acreditada pel transport i la gestió de residus per l’Agència de Residus de Catalunya. Transportista autoritzat per l’Agència de Residus de Catalunya. Núm. codi de Transportista T-2342. (codis de residus: grups del 1 al 9, del grup 14 al 21 i el grup 23).
– Recollida de voluminosos a la via pública i a domicili.
– Recollida de paper i destrucció de documents confidencials. Aquest servei ofereix a empreses i institucions un tractament dels seus arxius confidencials d’acord amb la Llei Orgànica 15/1999.
– Recollida de roba per mitjà de contenidors a la via pública.
– Recollida de RAEE (Aparells elèctrics i electrònics)
– Transport i muntatge d’exposicions.
– Buidatge de locals.
– Serveis de transport en general
Gestió de Deixalleries i Mini-deixalleries.
Les botigues de segona mà.
Serveis informàtics: Serveis de renting. Serveis de manteniment d’infraestructura informàtica. Consultoria en Programari lliure.Esborrat de disc dur. Creació de pàgines web.

En reconeixement a la nostra tasca ambiental i social, hem estat guardonats amb:

• 2010 Premi a la trajectòria en la lluita en favor de la inserció laboral, atorgat per Acció Solidària Contra l’Atur amb el suport del Dep. de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.
• 2009 Premi Acció Educadora, Ajuntament de Montcada i Reixac per projecte “Navegar o naufragar, Internet a la teva família”.
• 2009 Memorial per la Pau Josep Vidal i Llecha.
• 2008 Premis medi ambient a actuacions de reducció i reciclatge de Residus del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya
• 2008 Premi a “la trajectòria en la reutilització” Entitat del Medi Ambient del Àrea metropolitana de Barcelona dins del marc de la campanya” millor que nou, 100% vell”.
• 2006 Premi d’Excel•lència de les Telecomunicacions en la categoria al desenvolupament sostenible atorgat per COETTC ( 5ªna edició).
• 2006 Premi medi ambient a actuacions de reducció i reciclatge de Residus del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.
• 2003 Premi de l’ Institut Català de la Dona “La recuperació del residu tèxtil com a eina”.
• 2002 Premis del Departament de Medi Ambient a les entitats de servei públic i entitats cíviques.
• 2202 2º Premi en la cinquena edició del Premi Josep maria Pinyol d’Acció Solidària pel projecte “ una oportunitat per les persones i una utilitat per els mobles”.
• 2001 Premi de Recollida selectiva i Reducció de residus del Departament de Medi Ambient per desenvolupar campanyes de sensibilització ambiental i per reduir i recuperar residus.
• 1999 Premi de Recollida selectiva i Reducció de residus del Departament de Medi Ambient en la modalitat de millor gestió integral de residus.
• 1998 Menció Honorifica Premi Josep Maria Pinyol d’Acció Solidària pel projecte “ de inserció social i creació de llocs de feina a l’entitat.
• 1998 3er Premi en la segona edició del Premi Josep Maria Pinyol d’Acció Solidària Contra l’atur pel projecte “Nou taller per la reparació de materials diversos”

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s