Resultats d’Andròmines de la Setmana Europea de Reducció de residus

cartell-manual-1

 

Ja ha arribat l’hora de fer balanç de la Setmana Europea de prevenció de residus d’enguany…. buffff quantes coses hem fet, no?

Un petit escrit on es recull d’una manera ràpida l’esforç de les nostres dues botigues, la nau, els dos camions, la deixalleria, els técnics/ques que han anat a trobades de treball per a millorar el treball que fem diari…. bé abans de res: Gràcies companys/es per fer realitat una vegada més aquesta visibilització de la nostra tasca!!!!!

Com ja vam dir les activitats de sensibilització sobre la prevenció d’enguany:

  • Participació de la campanya conjunta amb Aeress/ Rreuse: Reutilizar mas + Tirar menos –
  • Participació de la campanya conjunta amb Aeress/Rreuse: contra el cambio climático Yo reutilizo, ¿y tú?

Entre aquestes dues campanyes hem comptabilitzat una recuperació de 7 tones de residus, s’han reutilitzat 2836,6 kg de productes per mitjà de les nostres botigues, el que vol dir que hem evitat 206 tones de CO2 o el que és el mateix hem igualat el que necessiten 10.470.575 arbres per fer absorbir aquest CO2 i com s’ haguéssim retirat 35.885 cotxes de circulació durant un dia!!!! Gràcies al treball diari dels companys del transport, tractament i venda del productes!!!!

  • Enguany participem en una prova pilot de l’ARC (Agencia de residus de Catalunya):
    • on es vol avaluar l’impacte de consum de paper que tenim intern
    • on es vol implementar millores en la recollida selectiva de cada centre de treball.

Hem intentat apropar-nos a la màxima reducció de paper, mitjançant les accions de correus amb butlletins hem tractat diferents residus però sobretot hem fet incidència en el consum del paper.

Hem aconseguit un 8%  en disminució de paper de la primera i de la segona, moltes gràcies a tots/es per aquesta conscienciació

Però sobretot hem fet una reflexió interna sobre les nostres activitats diàries i com es podia contemplar la reducció de paper. Gràcies als companys/es que han aportat des del primer dia!!!! Hem fet una petita instrucció de treball amb format de comunicat per tal de que arribi a tothom, molt simple que anirem millorant per mitja de les vostres aportacions!!!!!

  • Hem participat de jurat en el 1er concurs de Concurs de decoració de balcons de Can Cuiàs! Premi al més estilós, el més dolç, més divertit, més feminista, més reciclat i millor decorat!!!! Us animem a veure les fotos al facebook. Estem molt contents de poder ser-hi des de la primera edició i segur que l’any vinent encara serà més emocionant!!!!

I per últim però no menys important:

  • Organització d’un espai d’intercanvi a la mini deixalleria municipal de MiR. Ha estat el primer any en el que hem apostat per un format diferent, on el mercat no només durés un mati com en edicions anteriors sinó que s’apropés a la població durant 6 dies. Era un repte el crear un espai d’intercanvi en el que els usuaris de la mini deixalleria tinguessin l’espai “fixe” durant una setmana. Realment estem molt contentes!!!!!! Una edició més, el Mercat d’intercanvi ha comptat amb la participació ciutadana, permetent l’intercanviï de 48 objectes i  76,81 kg co2 evitats . Això equival a 3904 arbres absorbint co2 en un dia i 13 cotxes retirats de la circulació per un dia.

Segons els nostres càlculs , prop de 70 persones entre participants i visitants es van desplaçar a cada barri on estava el Mercat. L’èxit de participació i visitants del Mercat ha superat les nostres expectatives, ja que  aquest any hem implantat el Mercat de la ma de la mini-deixalleria (com un lloc òptim per a la celebració dintre de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus). El “objecte estrella” no hi ha cap dubtes que és el llibre i en segon lloc objectes de decoració petitons, cds i joies. La gran majoria dels participants son usuaris de la mini-deixalleria, al que es demostra que si l’activitat interessa i es fa més publicitat , aquestes dades pujaran.

Moltes i moltes gràcies de nou  als treballadors, col·laboradors i clients que heu fet realitat una setmana com aquesta i portar els nostres objectius a la realitat!!!!! GRÀCIES DE TOT COR!!!!!

20161123_123344

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s